St. Louis prehralo s Phoenixom, Halák nechytal

07.04.2012 Celý región

New York 7. apríla (TASR) - V jedinom zápase zámorskej NHL v noci na sobotu zvíťazili hokejisti Phoenixu na ľade St. Louis 4:1. V domácej bránke dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Brian Elliott, ktorý inkasoval štyri góly z 32 striel.

Bluesmani zaznamenali štvrtú prehru v rade, čo sa im stalo vôbec prvýkrát v sezóne. Séria posledných neúspechov ich zároveň pripravila o možnosť zisku Prezidentskej trofeje pre najlepší tím po základnej časti, keďže New York Rangers i Vancouver majú pred záverečným kolom v tabuľke o dva body viac a zároveň väčší počet víťazstiev. St. Louis má šancu už "len" na triumf v Západnej konferencii, v poslednom dueli však musí zdolať Dallas a naopak Vancouver nesmie bodovať v Edmontone.

"Kojoti" sa naopak vďaka triumfu priblížili k prvému titulu v Pacifickej divízii v histórii klubu. V poslednom zápase budú mať všetko vo svojich rukách, keďže obom svojim divíznym rivalom - Los Angeles i San Jose - odskočil na rozdiel jedného bodu. Phoenix odohrá posledný duel na ľade Minnesoty.

výsledok:

St. Louis - Phoenix 1:4
 

Vyberte región